| Tytuł: | Ropny trądzik |
| Autor: | dorota 10.3.2011, 09:55 |
| Witam i od razu mam prośbę. Od kilku lat mam problem z trądzikiem, jeszcze wcześniej mój trądzik to była tylko jedna może dwie kropki na czole. Rok temu poszłam do kosmetyczki która poradziła mi nawilżać twarz gdyż była przesuszona. Zatem nawilżałam ją usilnie aż na czole pojawiały się ropne wypryski, zawsze jakieś się pojawiały ale po tej kuracji to jest koszmar. Poszłam do dermatologa który wypisał mi receptę na Differin, używałam go sporadycznie ponieważ strasznie wysuszał, później zaczęłam się leczyć swoimi sposobami, następnie dostałam klindacykline i o niej rozniosło się na całej twarzy. Mam ropne zmiany, pryszcz na pryszczu. Jak jeden zejdzie robi się kolejny, obawiam się że może to być GRONKOWIEC. Miałam robione badania hormonalne, mam za dużo testosteronu, brałam antykonc. Ale nie pomogło wręcz się nasiliło. Jestem już tym zmęczona, bo co rano witam się z nowymi przybyszami. Proszę więc o radę, czy objawy opisane przeze mnie mogą wskazywać na gronkowca? Wiem, że mój problem może rozwiązać wymaz, tylko nie wiem czy z gardła czy z tych ropnych zmian. | |
| Autor: | jacek 10.3.2011, 14:40 |
| Witam Ja mam taki problem na plecach co jakiś czas wyskakują mi takie krosty, które podchodzą krwią z białą mazią i są takie czerwone bardzo. Czy to jest ropny trądzik czy coś gorszego ? | |
| Autor: | luiza 14.3.2011, 08:38 |
| ja na takie ropne pryszcze dodatkowo stosowałam jeszcze pyralginę bo ona też działa na stany zapalne, a w połączeniu z odpowiedni dobranymi tonikami, maściami dała bardzo dobry efekt | |
| Autor: | paulina 14.3.2011, 12:55 |
| właśnie już się gdzieś spotkałam z takim stwierdzeniem, że ktoś włączył pyralginę do leczenia z trądzikiem fajnie, że to działa muszę i ja wypróbować ten sposób | |
| Autor: | marlena 15.3.2011, 09:13 |
| jak któraś z was będzie stosowała tą metodę to piszcie jestem ciekawa efektów | |
| Autor: | Joanna 18.3.2011, 08:46 |
| Ja akurat nie stosowałam Pyralginy do leczenia trądziku, ale mój dermatolog polecił mi jakieś maści oraz toniki i to mi pomogło. Jest to też skuteczna metoda, ponieważ w taki sposób wyleczyła się moja koleżanka. Warto spróbować. | |

Pryszcze
Pryszcze na twarzy, jak również pryszcze na plecach dla wielu młodych ludzi oraz dorosłych są ogromnym problemem. Mogą one spowodować utratę pewności siebie nawet u najtwardszych i najsilniejszych ludzi.
Bardzo często słowo „opryszczka” kojarzy się z opryszczką narządów płciowych. Jednak należy pamiętać, że opryszka wargowa i opryszczka narządów płciowych to dwie osobne choroby. Przede wszystkim inny wirus wywołuje opryszczkę narządów płciowych- HSV2 i jest to jedna z chorób przenoszonych drogą płciową.
Cera wrażliwa
U osób mających cerę wrażliwą najczęściej alergię wywołują kosmetyki, które zawierają retinol, różne kwasy owocowe oraz alkohol. Zwykle są to pachnące i kolorowe kosmetyki. W związku z tym należy używać preparatów hipoalergicznych. Można je znaleźć w aptekach i są one wykonane z naturalnych składników.